NYHEDSBREV

Foredrag kl. 17: Archipenko og de skandinaviske elever v/Mette Højsgaard, Post.doc Københavns Universitet

I begyndelsen af 1920erne bliver Berlin brændpunkt for de nyeste strømninger indenfor avantgardekunsten: konstruktivisme, suprematisme, kubisme og abstrakt kunst. De revolutionære russiske kunstnere fra det unge Sovjetunionen udveksler tanker og ideologier om kunstens funktion og æstetiske udtryk med kunstnere fra hele Europa, især fra De Stijl og Bauhaus. Det er i dette frugtbare miljø at den ukrainsk-fødte kunstner, Alexander Archipenko (1887-1964) opretter sin kubistiske kunstskole, som tiltrækker kunstnere fra hele Europa, heriblandt mange skandinaviske elever eksempelvis danske Franciska Clausen (1899-1986) som studerer hos Archipenko i 1923.

 

Foredraget sætter fokus på Archipenkos skole og de skandinaviske elever med særlig fokus på danskeren Franciska Clausen og svenskeren Axel Olson, som begge er repræsenteret i et afsnit om Archipenko og den skandinaviske forbindelse på udstillingen på Øregaard Museum.

 

Foredraget foregår i formidlingslokalet på 1. sal over museets café. Der er ekstraordinært åbent på museet frem til kl. 17, så udstillingen  Archipenko – A Modern Legacy kan ses inden.

 

Pris 100 kr. for foredrag og entré til museet.
Tilmelding nødvendig på oremus@gentofte.dk