NYHEDSBREV

Forårets udstilling: Peter Callesen – Skindød

Der er dømt både skønhed og uhygge, når Øregaard Museum viser forårets store særudstilling SKINDØD.  Udstillingen præsenterer den danske kunstner Peter Callesens (f. 1967) fascinerende skulpturer, relieffer og installationer i papir og sætter fokus på skrøbeligheden både i livet og i kunsten. I museets stueetage går Peter Callesen i dialog med udvalgte værker af fynbomalerne Anna Syberg (1870-1914) og Johannes Larsen (1867-1961). På museets 1.sal vises nye og tidligere værker skabt alene af Peter Callesen.

 

Titlen SKINDØD skal tages helt bogstaveligt. Bag de døde overflader lurer livet, og bag livet lurer døden. Skabelse, død og opstandelse, som er en uomgængelig del af livets og naturens cyklus, fremstiller Peter Callesen som en grundlæggende forudsætning for livet såvel som kunsten. Men bag værkernes skinbarlige virkelighed og temaernes alvorlige betydninger møder vi også humoren i form af finurlige og overraskende detaljer. Tingene er ikke altid, hvad de giver sig ud for at være!

 

Udstillingen ledsages af et katalog, som kan købes i museumsbutikken.

 

Udstillingen blev vist på Faaborg Museum i 2017 og er siden blevet tilpasset særligt til Øregaard Museum. Udstillingsidé: Faaborg Museum og Peter Callesen.
Tilpasning til Øregaard Museum: museumsinspektør Lotte Nishanthi Winther og Peter Callesen

 

UDSTILLINGEN ER STØTTET AF:

Faaborg Museums Venner
Grosserer L.F.Foghts Fond
Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond
Statens Kunstfond