NYHEDSBREV

Spejlscenen – program for sæson 2019

Velkommen til oplevelser for store og små på Spejlscenen i det grønne.
Sæsonen varer fra 12. maj til 1. september 2019, og der er gratis adgang for alle.

 

12. maj kl 13-16
TEGN DIG I FORM! – DROP IN WORKSHOP & UDSTILLING

Prøv kræfter med pen og papir, når Spejlscenen bliver omdannet til et levende værksted og tilbyder drop in tegneworkshop for hele familien. Denne eftermiddag giver tegnelærer Lisa Maria Frost idéer til at gå helt tæt på naturen omkring museet. Du bestemmer selv, hvor lang tid du vil tegne, og hvilke øvelser du vil afprøve. Hvis du har lyst, kan der blive hængt en kopi af din tegning op i Spejlscenen, så parkens gæster kan se resultaterne af dagens workshop i den efterfølgende uge. Miniudstillingen vises frem til d. 20. maj 2019, ons-fre 13-16, lør-søn 12-16.

 

For børn (fra 3 år), unge og voksne
Tegnemateriale: Udleveres på Spejlscenen
Tegnelærer: Lisa Maria Frost

 

2. juni kl. 14-15.10
ODYSSEUS – TEATER OM LIVETS STORE SPØRGSMÅL

Én skuespiller og én kontrabassist fortolker for fuld udblæsning Homers klassiske beretning om Odysseus’ handlingsmættede færd:

 

Odysseus skyller i land på en strand i Ithaka, omgivet af mørke og med vindens tuden i ørerne. Vor helt hænger i laser, udmattet og forpint af den lange og udmarvende rejse hjem fra krigen mod Troja. En rejse fuld af farer og fristelser. Men trængslerne ophører ikke ved hans tilbagevenden, for i den mellemliggende periode er hans borg blevet besat, hans kone, Penelope, belejret af utallige bejlere, og hans søn, Telemachos, truet på livet.

 

For børn (fra 9 år), unge og voksne
Skuespiller: Peter Holst
Musiker: Christian Glahn (Kontrabas)
Manuskript og instruktion: Kim Nørrevig
Bagtæppe: David Lewis
Producent: Det lille Turnéteater
Varighed: 65 min. uden pause

 

16. juni kl. 14-14.40
GENTOFTE SYNGER – SOMMERENS BEDSTE SANGE

Igen i år inviterer Spejlscenen til sang i det grønne. Tag din nabo under armen og syng sommeren i møde med de bedste af årstidernes sange. Sanghæfte udleveres.

 

Sanglærer: Katrina Petersen

Pianist: Karoline Spaulding

 

23. juni kl. 14-15.30
SIGNE JUHL TRIO

I anledning af Gentofte Kultur- og Festdage gæster en af Danmarks store jazzsangerinder, Signe Juhl, Spejlscenen med sin trio. Glæd dig til at høre standards fra den amerikanske sangskat, klassikere af Bob Dylan og Joni Mitchell og Signes egne komponister. Så kom og nyd årets længste dag med skøn musik og loungestemning på græsset.

 

Vokal og piano: Signe Juhl

Guitar: Bo Møller

Bas: Niels Kvist

 

5. juli-11. august i museets åbningstid
FARVEKRAFT AD HELVEDE TIL

Se Anne Moulvads dokumentarfilm fra 2018 om en af Danmarks store ekspressionistiske malere, Jens Søndergaard (1889-1957). Filmen indkredser, hvad Søndergaards maleri betyder for mennesker, der lever med hans billeder i dag. Som voksen boede kunstneren i Øregaard Museums lokalområde, malede langs den nordsjællandske kyst, og ligger i dag begravet på Ordrup Kirkegaard.

 

Ons-fre 13-16, lør-søn 12-16

Varighed: 89 min.

 

18. august kl. 11, 14 og 15
LUK OP … DUKKETEATER FOR DE YNGSTE

Med små fortællinger, musik, rim og remser præsenterer Spejlscenen magisk teater for de yngste teatergængere. Mød bl.a. tre bamser, der har så svært ved at sove, eller dukken, der elsker at være til te-selskab. Forestillingen spiller tre gange på dagen, og da det foregår indendørs i selve Spejlscenen, er der et begrænset antal pladser til hver forestilling. Pladser tildeles efter ”først -til -mølleprincippet”.

 

For børn (1-3 år) ifølge med én voksen pr. barn.

Varighed: 35 min.

Medvirkende: Sif Jessen Hymøller

Instruktion: Bjarne Sandborg

Dukker/scenografi/idé: Sif Jessen Hymøller

 

25. august kl. 13-16
AT TEGNE ER AT OPDAGE – DROP IN TEGNEWORKSHOP

Tegning styrker din sansning af omverdenen og er sjovt at gøre alene eller sammen med andre. Spejlscenen omdannes endnu engang til et levende værksted, hvor hele familien kan få gode tips til øvelser af tegnelærer Lisa Maria Frost. Du bestemmer selv, hvor lang tid du vil tegne.

 

For børn (fra 3 år), unge og voksne

Tegnematerialer: Udleveres på Spejlscenen

Tegnelærer: Lisa Maria Frost

 

1. september kl. 12-12.45
FAMILIEKONCERT – JAZZ MED SILLE OG PALLE

Oplev et brag af en familiekoncert, når Sille Grønberg og Palle Windfeldt byder op til jazz og løjer. De to erfarne musikere har turneret land og udland rundt og er nu klar til at spille sensommeren ind på Spejlscenen. På denne koncertdag kan du også opleve det traditionsrige og stemningsfyldte Høstmarked i Øregaardsparken kl. 11-16, hvortil der også er fri entré.

 

Vokal: Sille Grønberg

Guitar: Palle Windfeldt