NYHEDSBREV

“På min måde”. Ophængt, tilsat, møbleret, gjort

Fire samtidskunstnere har denne sommer indtaget 1. sal på Øregaard Museum. Hver enkelt kunstner har forholdt sig til hver sit rum og installeret sit værk, så det er nøje afbalanceret med de fysiske omgivelser, rummets materialitet og lys. Værkerne er på en og samme tid både figurative og abstrakte i form, fornemmelse, udryk og tænkning. På hver deres måde har kunstnerne skabt et rum med interesse for møbler, for tekstil, for udsmykning og indretning. Det er bygget op. Sat sammen. Klippet til. Malet, syet og trykt.

 

Øregaard blev opført i 1806-8 og var oprindeligt et sommerlandsted for storkøbmand og skibsreder Johannes Søbøtker (1777-1854) og hans familie. Med de udstillede værker bliver fortidens hjem mødt af nutidens fortolkninger af rummenes indretning og abstraktioner over møbler og ting. Værkernes konkrete tilpasninger og refleksioner er tænkt og arbejdet frem på samme måde som et lokale tager form i et hjem. Som et rum, der skal blive en helhed og et sted at være.

 

Tingene er dog ikke funktionelle i sædvanlig forstand. De er til stede som materialer, farver, stofligheder, former og betydninger, som kan flytte vores opmærksomhed fra det vanlige, genkendelige interiør til noget nyt. De stuelignende rum, som er disponeret rundt omkring i danske hjem, bliver her fortolket på kunstnerens helt egne måder.

 

Udstillingen er kurateret af Torgny Wilcke.

 

 

Deltagende kunstnere:

Anne Fabricius Møller

Claus Egemose

Ellen Hyllemose

Torgny Wilcke