NYHEDSBREV

Oplev Claus Johansen-udstillingen på video

Få måneder efter at have åbnet dørene til udstillingen Claus Johansen – sådan ligger landet måtte museet i december 2020 lukke dem igen pga. coronarestriktioner. Restriktionerne er stadig gældende, så udstillingen kunne desværre ikke genåbnes for publikum, før den skulle slutte d. 31. januar 2021.

 

Derfor har museets to studentermedarbejdere, Filippa M. S. Sørensen og Markus Jonstrup Simonsen, udarbejdet en videorundgang, så man alligevel har chancen for at få et indtryk af udstillingen. Videoen, der varer ca. 10 min., fører dig igennem hvert udstillingsrum og viser de fleste udstillede værker.

 

Se video fra udstillingen her …

 

Den oversete pionér

Selvom Claus Johansen (1877-1943) var en pionér, er han en af bedst bevarede hemmeligheder i dansk kunst. Med sit originale greb om den bornholmske virkelighed bragte han maleriet i kontakt med andre farveklange og tendenser til abstraktion end dem, man kan finde hos de andre modernistiske malere, som arbejdede på Bornholm i samtiden. Alligevel er hans billeder også formet i lyset af tidens store tema i dansk kunst: Den dobbelte forbindelse mellem land og by, natur og menneske.

 

Læs mere om Claus Johansen og udstillingen på Øregaard Museum her …