NYHEDSBREV

Peter Callesen – Skindød

Med udstillingen SKINDØD præsenterer den danske kunstner Peter Callesen (f. 1967) en fascinerende fortolkning af skrøbeligheden både i livet og i kunsten. Udstillingen tager afsæt i værker af fynbomalerne Anna Syberg (1870-1914) og Johannes Larsen (1867-1961), som Callesen tager under kærlig behandling i  en række relieffer og installationer.

 

Udstillingens titel skal tages bogstaveligt. Bag de døde overflader lurer livet, og bag livet lurer døden. Peter Callesen arrangerer sine motiver, så de spiller på vekselvirkningen mellem det levende og det døde. De afdøde kunstnernes værker vækkes til live i et nyt materiale, papir, der i sig selv er skrøbeligt og forgængeligt. De træder endda ud fra de flade vægge for at blive en del af museets og beskuerens rum, en del af vores fysiske og sanselige virkelighed.

 

Skabelse, død og opstandelse, som er en uomgængelig del af livets og naturens cyklus, fremstiller Peter Callesen som en grundlæggende forudsætning for livet såvel som kunsten. Men bag værkernes skinbarlige virkelighed og temaernes alvorlige betydninger møder vi også humoren i form af finurlige og overraskende detaljer. Tingene er ikke altid, hvad de giver sig ud for at være!

 

Foruden værker, der er skabt i dialog med Syberg og Larsens malerier, viser udstillingen også nye arbejder, som er skabt specielt til præsentationen på Øregaard Museum.

 

En mester i papir
Peter Callesen har i en årrække arbejdet med det hvide papir – både i billedform, objekter, installationer og performances. En stor del af hans værker er skabt af 4A- ark, der trods den øgede samfundsmæssige digitalisering, stadig er et af de mest anvendte medier i dag. Men også store formater foldes ud af Callesen, der undersøger eksistentielle temaer som liv, død og væren, i et figurativt sprog, der også giver plads til tankevækkende refleksioner over materialer og medie.

 

Skindød er tilrettelagt i samarbejde med Faaborg Museum og vises fra 3. februar til 10. juni 2018.

 

Udstillingen ledsages af et katalog.

 

Udstillingen er støttet af:

Faaborg Museums Venner
Grosserer L.F.Foghts Fond
Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond
Statens Kunstfond