Pressemeddelelse 24. maj 2017: Ny teaterscene i Øregaardsparken åbner med forestillingen Moodys store rejse

Den 2. juni åbner Øregaard Museum Spejlscenen – et helt nyt mødested for teater, musik og kunst i Øregaardparken i Hellerup. Pak picnickurven og oplev åbningsforestillingen Moody Store Rejse – en dukke-action komedie for både store og små. Der er gratis adgang for alle.

Ved nordsiden af Øregaard Museum står der nu en kube med overflader, der spejler parkens former og farver. Det er Spejlscenen, og når dørene går op, åbnes der for en verden af teater, musik og kunst. Alle er inviteret til de gratis familieforestillinger, som spilles tre weekender i juni.

EN NY DIMENSION

Spejlscenen er et moderne havekunsterisk element, som trækker tråde tilbage til 1700-tallets romantiske have. Her kunne man på udvalgte steder møde en pavillon, en bænk, en grotte eller en særlig flot udsigt. Pavilloner i en romantisk have skulle være overraskelser – “grotesker” eller dekorative, men nytteløse “follies”. Nu får parken en moderne pavillon, der tilføjer en ny dimension til Øregaard Museum, forklarer museumsdirektør Sidsel Maria Søndergaard:

– Med Spejlscenen føjer vi en ny dimension til Øregaard Museums arbejde med at formidle billedkunst og andre udtryksformer. Kunst og kultur er en livsnødvendighed, som giver dybde og mening på mange måder. Vi håber, at Spejlscenen kan medvirke til at gøre denne rigdom mere tilgængelig for både store og små.

Spejlscenen er tegnet af Bertelsen & Scheving Arkitekter med en bevidsthed om museets klassicistiske arkitektur og det romantiske haveanlæg – begge tegnet af den franske arkitekt Joseph Ramée i 1806-8. Spejlscenen er udformet som en kube beklædt med poleret stål, som spejler omgivelserne. Når der skal ske noget på scenen, går dørene op og en verden af dukketeater, musik eller andre kulturelle aktiviteter kommer til syne. Der vil være opstillede bænke at sidde på, men publikum er velkomne til selv at medbringe tæpper og slå sig ned på græsset.

Spejlscenen er opført takket være midler fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond for almene Formaal og Gentofte Kommune.

OM ÅBNINGSFORESTILLINGEN MOODYS STORE REJSE

Ved åbningen af Spejlscenen er der urpremiere på forestillingen Moodys store rejse. Den er skrevet af den somalisk fødte forfatter Qaali Schmidt-Sørensen og er en fabulerende fortælling om at høre til og skifte kulør: På en ø fuld af slaver i Atlanterhavet bor pigen Moody, der hverken er hvid eller sort. Hun sidder hver dag på sin bedstefars skød og lytter til fortællinger om det fjerne Danmark. Han fortæller om rigdom og storhed og sne og blomstrende æbletræer. Men gad vide, hvordan der egentlig er på den anden side af jorden?

Sidsel Maria Søndergaard siger:

– Vi har valgt at indlede sæsonen med en nyproduktion, som tager afsæt i Øregaards vestindiske forbindelse. Det er en tematik, vi løbende arbejder med, og forestillingen indgår i museets markering af 100-året for salget af De Vestindiske Øer til USA. Stykket vil give børnefamilier og skolebørn i indskolingen mulighed for at lære om dansk kolonihistorie på en sjov og nutidig måde.

Moodys store rejse er dramatiseret af Caroline Malling Jørgensen, instrueret af Lars Knutzon og produceret i samarbejde med Frilandsmuseet med støtte fra Statens Kunstfond. Forestillingen er velegnet for børn fra 6 år og deres familier.

Fremover vil både museet og eksterne samarbejdspartnere bidrage til Spejlscenens program, så der kan skabes tankevækkende og underholdende oplevelser for alle i Øregaardsparken.

Moodys store rejse spiller gratis familieforestillinger for alle i de tre weekender mellem d. 3. og 18. juni 2017. På hverdage spilles der for inviterede skoleklasser i Gentofte Kommune. Forestillingen varer 35-40 min. og er støttet af Kulturpuljen i Gentofte Kommune.

SPILLEPLAN FOR FAMILIEFORESTILLINGERNE:

Lørdag d. 3. juni kl. 15
Søndag d. 4. juni kl. 13 og 15
Lørdag d. 10. juni kl. 15
Søndag d. 11. juni kl. 13 og 15
Lørdag d. 17. juni kl. 15
Søndag d. 18. juni kl. 13 og 15

INSTRUKTION: Lars Knutzon
FORFATTER: Qaali Schmidt-Sørensen
DRAMATIKER: Caroline Malling Jørgensen
MEDVIRKENDE: Heidi Colding-Hansen og Mia Sylvester
KOMPONIST: Nikolaj Hess
SCENOGRAF: Johan Kølkjær
DRAMATURG: Anna Lawaetz
TEATERLEDER: Peter Darger
IDÉ:Peter Darger og Øregaard Museum

FOR YDERLIGERE OPLYSNINGER

Museumsinspektør Lotte Nishanthi Winther, lnw@gentofte.dk, eller museumsdirektør Sidsel Maria Søndergaard, sms@gentofte.dk. Tlf. 39 97 57 90.