Pressemeddelelse 6. oktober 2009: ØREGAARD GENÅBNER MED NY UDSTILLING

Øregaard Museum slog i dag dørene op med besøg af Hende Majestæt Dronningen. Det fredede landsted og kunstmuseum ved øresund er blevet istandsat efter alle kunstens regler.

Der var fyldt til bristepunktet, da Øregaard Museum onsdag den 6. oktober genåbnede med royalt visit. Hendes Majestæt Dronningen fik ved sit besøg en rundvisning og kunne opleve den omfattende istandsættelse og modernisering, som hele hovedbygningens indre har været igennem det sidste år. Blandt andet er havestuen ført tilbage til sit oprindelige udseende fra dengang landstedet blev opført i 1806. Dronningen så ligeledes åbningsudstillingen På sporet af det Skønne – fra København til Dansk Vestindien, der netop handler om den tid, hvor huset blev opført. Udstillingen rummer værker af Jens Juel og Eckersberg udlånt af museer og private ejere over hele landet samt af den unge kunstner Søren Lose, der på rejser til Dansk Vestindien har skabt nye værker specielt til udstillingen.
EN KULTURHISTORISK PERLE
Øregaard Museum har stor lokal betydning i Gentofte, men fortæller samtidig et vigtigt kapitel af Danmarkshistorien. – Øregaard Museum har en helt særlig stemning kombineret med en smuk beliggenhed. Stedet fortæller i sig selv en historie, og mange mennesker holder af at komme her. Med istandsættelsen og moderniseringen er oplevelsen blevet endnu bedre – det har fået den herlighed og ånd tilbage, som må have hersket, da det først slog dørene op. Det er rigtig dejligt, at vi har et museum i Gentofte, som har de kvaliteter, som Øregaard Museum har, og vi er glade for, at museet er blevet bragt op på et endnu højere niveau, siger borgmester Hans Toft.
ISTANDSÆTTELSEN ER I HUS
Åbningen markerede afslutningen på et års intensivt arbejde og de mange udfordringer, der ligger i at restaurere en 200 år gammel og fredet bygning. – Med istandsættelsen viser det gamle landsted sig nu fra sin bedste side og kommer til at danne en smuk ramme om de kommende års mange udstillinger og arrangementer. Med åbningsudstillingen viser vi behørig respekt for stedets spændende historie, der stadig er slående aktuel. Og med udstillingens nye værker af Søren Lose markerer vi samtidig, at det nye Øregaard Museum fremover også vil vise kunst fra den samtid, vi selv er en del af, siger direktør for Øregaard Museum Sidsel Maria Søndergaard.
KONTAKT
Borgmester i Gentofte Kommune Hans Toft, borgmesteren@gentofte.dk , 3998 0000 Direktør for Øregaard Museum Sidsel Maria Søndergaard, sms@gentofte.dk, 3998 5790