"Nattergalen" med ensemblet Pin-Upera. Foto: ØM

Spejlscenen

Indholdsfortegnelse

Spejlscenen 

Spejlscenen ved Øregaard Museum, i nordsiden af Øregaardsparken, har siden indvielsen i 2017 fungeret som et moderne samlingspunkt i det gamle, landskabelige haveanlæg. Ved nordsiden af museet spejler den parkens former og farver. Når dørene går op, åbnes der en verden af teater, musik og kunst med gratis adgang for alle. 

En ny dimension

Spejlscenen er et moderne havekunstnerisk element, som trækker tråde tilbage til 1700-tallets romantiske have. Her kunne man på udvalgte steder møde en pavillon, en bænk, en grotte eller en særlig flot udsigt. Pavilloner i en romantisk have skulle være overraskelser – “grotesker” eller dekorative, men nytteløse “follies”. Nu får parken en moderne pavillon, der tilføjer en ny dimension til Øregaard Museum

Spejlscenen er tegnet af Bertelsen & Scheving Arkitekter med en bevidsthed om museets klassicistiske arkitektur og det romantiske haveanlæg – begge tegnet af den franske arkitekt Joseph-Jaques Ramée i 1806-08. 

Spejlscenen er udformet som en kube beklædt med poleret stål, som spejler omgivelserne. Når der skal ske noget på scenen, går dørene op og en verden af dukketeater, musik eller andre kulturelle aktiviteter kommer til syne. Der vil være opstillede bænke at sidde på, men publikum er velkomne til selv at medbringe tæpper og slå sig ned på græsset.

Spejlscenen er opført takket være midler fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond for almene Formaal og Gentofte Kommune. Driften af Spejlscenen er støttet af Gentofte Kommune.

Sæsonprogram 

Sæsonen varer fra maj til september, og der er gratis adgang for alle.

Her kan du se hele Spejlscenens sæsonprogram

Fra forestillingen "Klods Hans" med ensemblet Pin-Upera. Foto: ØM