Back to Exhibitions

DIAMANTJUBILÆUM. OLE LYNGGAARD COPENHAGEN – SMYKKEDESIGN GENNEM 60 ÅR

3. november 2023 - 17. december 2023

Blomster, blade, slanger og elefanter. Gennem 60 år har naturen inspireret guldsmed og smykkedesigner Ole Lynggaard og siden datteren Charlotte Lynggaard i deres passion for at formgive ædle metaller, brillanter og dyrebare ædelsten til smykker. Smykker, som mennesker over hele verden drømmer om at eje.

Fra den 3. november 2023 kan du opleve dette univers af fascinerende smykker på tætteste hold, når Øregaard Museum slår dørene op for udstillingen Diamantjubilæum. Ole Lynggaard Copenhagen – smykkedesign gennem 60 år. Udstillingen præsenterer et nøje udvalg af håndlavede smykker fra 1963 til 2023. Fingerringe, halskæder, armbånd, øreringe, brocher og meget mere, som er formgivet med stor omtanke, både for designprocessen og det detaljerede håndværk. De små bærbare skulpturer i ædle materialer viser udviklingen i virksomhedens kunstneriske arbejde og giver indblik i et enestående stykke dansk designhistorie – skabt i Hellerup.

Det hele tog sin begyndelse den 1. juni 1963, hvor Ole Lynggaard (f. 1936) åbnede sit guldsmedeværksted i Hellerup og grundlagde OLE LYNGGAARD COPENHAGEN. Siden da er virksomheden vokset til et familiedrevet, internationalt smykkehus med grundlægger og guldsmed Ole Lynggaards to børn, Charlotte Lynggaard, guldsmed og kreativ direktør, og Søren Lynggaard, CEO, som drivende kræfter. Tredje generation er også en del af fortællingen med Charlotte Lynggaards datter, Sofia Lynggaard Normann, som netop har tegnet sin første kollektion. 

Med sine seks flagskibsbutikker, 201 globale forhandlere og 160 ansatte er OLE LYNGGAARD COPENHAGEN i dag en verdensomspændende succes. Men værkstedet og hovedkontoret ligger stadig i Hellerup – i den samme gade, hvor Ole Lynggaard startede det hele i 1963. Og den nære, sanselige verden – fordybelsen i naturen – er fortsat den kilde, designet er inspireret af.

DESIGNHISTORIE I HELLERUP

Dansk kunst og design med lokal forankring er et centralt arbejdsområde for Øregaard Museum. I 2011 viste museet udstillingen Et skønt virkeMogens Ballins værksted om kunstneren, der i 1900 åbnede sit banebrydende værksted for smykker og metalgenstande i Hellerup og som bl.a. havde Georg Jensen blandt medarbejderne. Ballin var også repræsenteret på udstillingen Simply Danish. Danske sølvsmykker fra det 20. århundrede i 2020, der viste de enestående håndværksmæssige og kunstneriske kvaliteter, som har gjort dansk smykkekunst verdenskendt. 

Med udstillingen om OLE LYNGGAARD COPENHAGEN præsenterer museet det næste kapitel i den store fortælling om smykkernes kunst. Et stykke designhistorie, der stadig er levende.

Glæd jer til en smuk finale på 2023! 

Foto: OLE LYNGGAARD COPENHAGEN 

Become a member
  • Date: 3. november 2023 - 17. december 2023
  • Location:Stueetagen og 1. etage
  • Duration:Ole Lynggaard Copenhagen