Spejlscenen sæsonprogram 2023

Velkommen til oplevelser i det grønne for store og små på Spejlscenen. Sæsonen varer fra maj til september, og der er gratis adgang for alle. Glæd jer til teater, musik, sang og yoga for hele familien.

Arrangementerne ligger på udvalgte
søndage, og tilmelding er ikke nødvendigt.

21. maj kl. 14-15
Mademoiselle Karen Duo
Overraskelserne står i kø, når Mademoiselle Karen Duo inviterer indenfor i deres genre-eksperimenterende lydunivers. Mademoiselle Karen, alisa saxofonist, sanger og komponist Karen Duelund Gustavino, leverer teksterne. Sangene som er fulde af humor og hjerte – både på fransk, polsk, engelsk og dansk får legende med- og modspil fra akkordeonisten Martin Bennebo. 

Målgruppe: For musikinteresserede i alle aldre
Varighed: ca. 45 min. 
Medvirkende: Karen Duelund Gustavino og Martin Bennebo

11. juni kl. 14-14.30
Ensemblet Blæst: I skoven
Oplev en musikalsk genfortælling for fuld udblæsning af eventyrene Rødhætte og Ulven og De tre små grise som vi møder i den mystiske eventyrskov. Her er intet som det plejer at være, for måske kender vi dem ikke så godt, som vi troede? Der er uventede overraskelser i ærmet og eventyret udvikler isg med nye skrupskøre idéer og slutter helt uventet!

Målgruppe: For alle børn og deres voksne
Varighed: ca. 30 min. 
Medvirkende: Maria Ahrenkiel, Freja Bo Sørensen, Mette Termansen, Birgit Bøgh Sønderriis, Britt Jelena Dürr, Stine Mogenshøj Leer, Malene Thastum

Arrangementet er en del af programmet for Gentofte Kultur- og Festdage.

18. juni kl. 14-14.30
LYT TIL TIDEN – POETTISK FORTÆLLEKONCERT
Hvordan lyder tiden? Kan man høre forskel på fortid, fremtid og evigheden? Det undersøger Papirskoven sammen med publikum i fortællekoncerten ”Lyt til tiden”. En sansemættet forestilling gennemstrømmet af hovedværker i den klassiske musik.

Målgruppe: For 4-9 årige og deres voksne 
Varighed: ca. 30 min.
Medvirkende: Karen Duelund Guastavino, Marie Priem, Louise Schrøder
Musik: Beethoven, Debussy, Carl Nielsen m.fl.


13. august kl. 10-11.15 

YOGA & KUNST FOR KROP OG SIND
Øregaardsparken er anlagt som en landskabelig havetype, der afspejler forbundetheden mellem natur, krop, kunst og sind. En opfattelse, der ikke ligger os fjern i dag, tværtimod. Vi er derfor glade for i samarbejde med Gentofte Hjerteforening at invitere til samvær og Hata-yoga for voksne i den grønne park foran Spejlscenen. Der tages hensyn til evt. individuelle genoptræningsforløb. Medbring yogamåtte, behagelig beklædning og drikkedunk til dig selv. 

Målgruppe: Nybegyndere, let øvede og rutinerede
Yogainstruktør: Judith Macripp-Johannsen


13. AUGUST KL. 14-15 
SOPHIA HP DUO – MUSIK OG HISTORIEFORTÆLLING 
Roserne regnede over Sophia HPs debutalbum ”Carry On” i 2022. ”I en klasse for sig, med stor troværdighed og integritet fra start til slut”, lød det fra en anmelder. Den unge sanger og komponist Sophia HP markerer sig som stærk og ny stemme på den danske folk- og jazzscene. Vær med, når hun på Spejlscenen inviterer publikum med ind i sit særlige og sanselige univers.

Målgruppe: For alle 
Varighed: ca. 55 min. 
Medvirkende: Sophia HP og  Elias HP


27. august kl. 12-17
GENTOFTE GADEFESTIVAL
Internationale kunstnere gæster Øregaardsparken, når Gentofte Gadeteater Festival folder sig ud. Nærmere program følger. Hold øje med museets hjemmeside, oregaard.dk og gadeteaterfestival.dk.

Målgruppe: For alle

Arrangementet er en del af programmet for Gentofte Gadefestival. 


3. september kl. 14

YASMIN BØRNEAFRO — KOM OG DANS
En sprudlende musikalsk fortælling om en safaritur til Afrika. Her er både vilde rytmer, frække aber og masser af sjov og ballade – ingen kan sidde stille, når trommerne slår an! Musikken er inspireret af forskellige afrikanske stilarter, med stemninger lige fra Sahara til Sydafrika. Nyd koncerten og deltag samme dag i Øregaard Høstmarked kl. 11.00-16.00.


17. september kl. 14-15

KROPSKØN – EN LEVENDE SKULPTUR I LEG 
En danser i fabulerende kostume og en guitarists improviserede toner skaber sammen en levende skulptur, som hele tiden  forvandler sig. Gazarts anmelderroste forestilling er en fysisk og musikalsk collage, der udfordrer vores forestillinger om køn og krop. En forestilling, der henvender sig til alle – fra barnet til den voksne. Læs mere om forestillingen Kropskøn 

Målgruppe: Fra 5 år
Varighed: ca. 20 min.
Medvirkende: Joel Fritzon, dans; Søren Øland, guitar
Koreografi: Tali Rázga i samarbejde med Joel Fritzon
Komponist: Rasmus Oppenhagen Krogh

Ret til ændringer i Spejlsceneprogrammet forbeholdes og arrangementer aflyses ved vedvarende regn.

For nærmere information kontakt museumsinspektør jesper kloster på jsbk@gentofte.dk.