Back to Exhibitions

Claus Carstensen – På papiret

28. februar 2013 - 5. maj 2013

Claus Carstensen, Dog Piece, 1981. Collage og blyant på papir, 14,8 x 10,5 cm. Sorø Kunstmuseum.

I hele Claus Carstensens (f. 1957) karriere har tegningen – og i det hele taget arbejder på papir – indtaget en særlig plads. De udgør både en form for laboratorium og arkiv for kunstneren. Derfor viste Øregaard Museum udstillingen Claus Carstensen – på papiret, hvor man første gang kunne opleve en sammenhængende præsentation af kunstnerens tegninger, collager, assemblager, bearbejdede plakater, notes- og skitsebøger.

EN PRODUKTIV KUNSTNER

I mere end 30 år har Carstensen sat sit præg på den danske kunstscene. Han er særdeles produktiv, har medvirket på en lang række solo- og gruppeudstillinger og har udgivet et stort antal bøger, heriblandt digtsamlinger, antologier med teoretiske tekster og kataloger med egne værker. Derudover var han i ni år professor på Kunstakademiets malerskole, hvor han i større eller mindre grad har påvirket en hel generation af unge kunstnere.

MOTIVETS VANDRING

Udstillingen viste et motivs eller en tankes vandring, som det udspiller sig i Carstensens produktion. Fra kunstnerens skitse og notesbøger, digtsamlinger og teoretiske tekster kunne man følge, hvordan et motiv eller en tanke udvikler og forgrener sig fra et stadie til et andet mellem tanke og billede. Ofte vender Carstensen tilbage til de samme motiver for at viderebearbejde dem – nogle gange flere år efter og ofte i et stort antal variationer.

Papiret er således et uundværligt redskab i Carstensens arbejdsproces, som man havde chancen for at følge helt tæt på.

Become a member
  • Date: 28. februar 2013 - 5. maj 2013
  • Location:1. og 2. etage